Home ⁄ NIX ⁄ Kymmenen parasta vinkkiä täiden häätämiseen

Kymmenen parasta vinkkiä täiden häätämiseen

Päänahka kutiaa, ja täikampa paljastaa karun totuuden: hiuksissasi on täitä. Niistä pääsee onneksi eroon, kunhan on sinnikäs ja huolellinen. Tässä parhaat vinkit täiden häätöön.

 

Varmista ensin, että kyseessä todella on täitartunta. Paras tapa on käyttää täikampaa ja suurennuslasia. Jos löydät elävän täin, on aika ryhtyä toimiin.

Tutki kaikkien perheenjäsenten ja muiden läheisten hiukset. Jos yhdellä on tartunta, muillakin voi olla. Hoida kaikkien täitartunta samalla kertaa.

Yritä selvittää, mistä tartunta on peräisin. Täitartunnan vastikään saaneella lapsella tai aikuisella ei välttämättä ole oireita.

Aloita hoito heti. Mitä nopeammin täistä pääsee eroon, sitä pienempi on tartuntariski.

Käytä apteekin täivalmisteita. Niitä on monenlaisia.

Noudata pakkauksessa olevia ohjeita huolellisesti. Jos hoito keskeytetään tai toteutetaan väärin, täit voivat muuttua vastustuskykyisiksi.

Levitä täivalmistetta täikammalla. Jaa hiukset eri osioihin ja käy koko tukka läpi huolellisesti.

Tutki erityisen tarkasti korvantaustat ja niska. Näillä alueilla täit viihtyvät parhaiten.

Jatka tarkkailua vielä hoidon jälkeenkin. Kampaa hiukset täikammalla joka päivä seuraavien kahden viikon ajan, jotta pääset eroon täin munista ja kuoriutuneista täistä.

Pese kammat, harjat ja päähineet huolellisesti. Näin minimoit täitartunnan riskin, vaikka täit leviävätkin lähinnä suorassa hiuskontaktissa.